fredag 16 mars 2012


Kokoskyckling

Till fredagsmiddag blev det lättlagat men gott, en gryta med kyckling i kokosmjölk. Jag har inte angett några mått för ingefära och chilikrydda för det är så personligt hur mycket man vill ha. Själv gjorde jag grytan "svenskt familjevänlig" med lagom mycket krydda, men gillar man hetta är det bara och ösa på. Som jag brukar säja, smaka, smaka, smaka ;)

700-800 g kyckling (jag använde innerfilé)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 gula lökar
1 röd paprika
1 tsk sambal oelek
1 burk kokosmjölk
1 hönsbuljongtärning
1 tsk gurkmeja
chilikrydda
ingefära
2 dl matyoghurt

1. Skär kycklingen i bitar om det behövs (jag delade inte på innerfilébitarna) och bryn i en stekpanna. Salta och peppra. Låt puttra under lock tills de är genomstekta, ca 15 minuter.

2. Skala och klyfta löken. Strimla paprikan. Fräs grönsakerna i smör i några minuter tills de mjuknat.

3. Rör ner sambal oelek i grönsakerna. Tillsätt sen kokosmjölk, ingefära, gurkmeja, chilikrydda och buljongtärning.

4. Rör ner matyoghurten och låt koka upp under omrörning. Tillsätt kycklingen och servera direkt med kokt ris.

Smaskens!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar