tisdag 20 mars 2012

Potatis- och jordärtskocksgratäng

Potatisgratäng är gott och känns lite lyxigt på en vardag, så varför gör man det inte oftare? Kanske för att det tar sån lång tid. Men man kan ju fuska lite så går det snabbare ;)

6 st
potatisar
6 st jordärtskockor (ca 300 gram)
2 st gula lökar
mjölk
grädde
salt och peppar
1- 2 klyfta vitlök
eventuellt riven ost

1. Skala potatis och jordärtskocka och skiva dem i valfri tjocklek (ju tunnare desto fortare går det)

2. Lägg rotsakerna i en kastrull med mjölk och koka dem tills de är mjuka men ändå fasta.

3. Lägg över potatisen i en ugnsform och tillsätt så mycket grädde och mjölk som du behagar. Pressa i vitlök, salta och peppra rejält.

4. Strö på riven ost om du vill och gratinera i ca 15-20 minuter i 225 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar