söndag 11 mars 2012

Fläskfilé och purjolök i chutneysås

Lättlagat och gott!  Vi åt potatis- och auberginegratäng till (se separat recept). Men det passar säkert utmärkt med ugnsstekt potatis eller pasta.

500 g fläskfilé
1 purjolök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ dl mango chutney (jag tog 1 dl)
2½ dl grädde (jag tog mer, säkert 4 dl)
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 msk soja
1 tsk vitvinsvinäger
½ tsk malen ingefära

1. Putsa och skär filéen i skivor. Skölj och skär purjon i skivor.

2. Stek fläskfiléen och purjon i smör, salta och peppra. Lägg över på en tallrik.

3. Blanda mango chutney, grädde, vatten, buljongtärning, soja, vitvinsvinäger och ingefära i stekpannan och låt koka ihop.

4. Lägg i köttet och purjolöken i såsen och låt puttra i ca 5 minuter.

Hoppas det ska smaka!
IngelaC

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar