Vansinnigt mäktig och vansinnigt god chokladmousse!
Choklad är aldrig fel, eller hur? Här kommer recept på en mycket god chokladmousse (från halv åtta hos mig). Men varning, den är väldigt mäktig! Jag serverade den i stora vinglas (50cl) och hur mycket jag än gillar choklad så blev det alldeles för stora portioner. Receptet räcker absolut till 8 personer.
Jag gjorde en tankevurpa i affären och köpte mjölkchoklad istället för vit choklad. Jag köpte också mörk choklad med hallon istället för ren mörk choklad, men det var meningen. Men jag tänkte att det funkar säkert det med, och det gjorde det. Jag serverade moussen med en enkel hallonsås, kokade bara upp hallon med lite socker och potatismjöl. Kombinationen choklad och hallon är ju helt oslagbar!
Mörk mousse
200 g mörk choklad, 70 %
4 st ägg
2 msk honung
Ljus mousse
200 g vit choklad (eller mjölkchoklad)
2 dl vispgrädde2 dl turkisk yoghurt
1. Smält den mörka chokladen i vattenbad. Separera gulorna och rör ner dem och honungen i den smälta chokladen.
2. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem i chokladsmeten.
4. Vispa grädden. Rör ner den och turkisk yoghurt i chokladen.
5. Varva mörk och ljus chokladmousse i cocktailglas eller liknande. Börja med den mörka moussen och sluta med den ljusa.
6. Ställ in i kylen i minst två timmar.
7. Garnera med hallon, hallonbuskblad eller citronmeliss innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar