fredag 27 april 2012



Fläskfilégryta med kantareller och messmör

Det här är en familjefavorit! Busenkel och snabb att göra och väldigt, väldigt god. Även om barnen protesterar mot kantarellerna och petar bort dem men trots det så gillar de grytans smak. Var inte mesig med messmöret för det gör hela grejjen!

600 g fläskfilé eller fläskytterfilé
1 dl torkade trattkantareller
2 dl vatten
3 dl grädde
1-2 msk kalvfond
1-2 msk vitvinsvinäger
1-2 msk messmör
½-1 krm kayennepeppar (kan uteslutas)
mjöl till redning

1. Skär filéen i skivor och dela sen skivorna i två delar. Bryn dem i smör och lägg åt sidan.

2. Fräs kantarellerna i smör i en gryta och blanda sen ner resten av ingredienserna. Låt koka upp.

3. Red grytan med mjöl utblandat med lite vatten (men jag använder alltid potatismjöl istället). Om det behövs, tillsätt mer av vad du nu tycker behövs.

Pasta eller couscous är gott till grytan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar