Potatistoppar med färska örter
Här kommer recept på goda potatistoppar som vi åt till lax - se gärna mitt recept på långsamt ugnsstekt lax, den tar tid men är gudomligt god! Jag hade gräslök, persilja och dill i mina toppar. Jag gjorde "minipompini" toppar som min son säjer, men man kan ju lika gärna göra rejält stora. Vi hade dessutom hemmagjord vitvinssås, kokta morötter och broccoli till. En riktig festmåltid! Och nä, jag gjorde inte detta på en helt vanlig arbetarmåndag, utan i lördags. Men vi fick över så det räckte till middag idag med :)
6-8 medelstora potatisar
2 äggulor6-8 medelstora potatisar
2 msk smör
2-3 dl hackat kryddgrönt (persilja, gräslök, dill, krasse, basilika...)
Salt och vitpeppar
1. Skala och koka potatisen mjuk.
2. Slå av kokvattnet och pressa potatisen.
3. Rör ner äggulor, smör och kryddgrönt i den pressade potatisen. Smaka av med salt och vitpeppar.
4. Spritsa moset i toppar på en smord eller bakpappersklädd plåt. (Hit kan man förbereda)
5. Värm ugnen till 225 grader och baka potatistopparna tills de fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar