Rostad paprikasås med färska örter
Jag hade ett gäng paprikor som jag behövde använda. Funderade först på fyllda paprikahalvor, men kände inte riktigt för det utan ville göra något nytt. Rostad paprika är ju jättegott så jag tänkte att en härlig sås på rostade paprikor och färska örter skulle passa bra till fläskytterfiléen jag hade i kylen. Jag har färska örter i min kryddträdgård som jag använder i maten, men om man inte har det eller inte hittar några i affärenl så går det säkert bra med torkade eller frysta, man får smaka sig till rätt mängd då .
4 röda paprikor
1½ gul lök
3 vitlöksklyftor1½ gul lök
1 dl persilja, finhackad
1 dl basilika, finstrimlad
½ dl oregano, finstrimlad
1 dl vitt vin
2 dl vatten
Grädde
Maizena eller annan redning
Salt och peppar
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Dela paprikorna och och rensa bort kärnhusen.
3. Skala och klyfta den gul löken.
4. Lägg paprika, lök och oskalade vitlöksklyftor i en oljad ugnsform. Rosta i översta delen av ugnen i ca 20 min.
5. Ta ut formen ur ugnen. Kyl hastigt ner paprikan i en bunke med kallt vatten. Skala paprika och vitlök och hacka. Lägg över i en kastrull tillsammans med den gula löken.
6. Lägg i örtkryddor, vin och vatten i kastrullen. Låt sjuda ca 10 min.
7. Mixa såsen slät och tillsätt grädde, red av såsen och smaka av med salt och peppar. Låt puttra ihop i några minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar