fredag 10 augusti 2012


Ugnsstekt marinerad oxfilé
Jag tänkte laga lammkotletter men de var slut på affären. Orkade inte åka runt och leta så det blev oxfilé istället (!). Oxfilé behöver ju egentligen inte marineras, men nu var jag redan inne på det spåret så det blev en marinad ändå, fick ändra lite ingredienser bara. Till oxfilén åt vi Papas tostadas och vitlök- och rosmarinsås, se separata recept.

8 skivor oxfilé, ca 1,2 kg

marinad
1 dl olivolja
2-3 klyftor vitlök
5 msk mango chutney
3 lagerblad
Några kvistar timjan och rosmarin
1½ tsk svartpeppar
½ dl rödvinsvinäger

1. Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg i köttbitarna och låt dem marinera i 30 minuter.

2. Bryn köttet hastigt i smör i het stekpanna. Lägg över i en ugnsform och låt kallna.

3. Värm ugnen till 225 grader.

4. Stek i ugn tills köttet har innertemperatur på 58-60 (rosa), det går fort, ca 10 minuter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar