Höstsoppa à la gulasch
Det här receptet har jag fått från Ronny, tack så mycket ännu en gång! Värmande soppa för en kylig höstdag...nu råkar det ju visserligen vara 21 grader ute istället för kallt och regnigt, men men...
Receptet nedan är Ronnys original, men jag fuskade lite. Jag hade små salamikorvar hemma och tog dem istället för chorizo. Sen hade jag vätska kvar från söndagens gryta och eftersom det var samma bas som i receptet så använde jag den och spädde på med lite köttbuljong.
Servera soppan med vitlöksröran och ett gott bröd, vallmobröd eller knäckebröd är supergott till.
Receptet nedan är Ronnys original, men jag fuskade lite. Jag hade små salamikorvar hemma och tog dem istället för chorizo. Sen hade jag vätska kvar från söndagens gryta och eftersom det var samma bas som i receptet så använde jag den och spädde på med lite köttbuljong.
Servera soppan med vitlöksröran och ett gott bröd, vallmobröd eller knäckebröd är supergott till.
300 g köttfärs
1 chorizokorv
2 gula lökar
3 paprikor i olika färg
Smör
½ dl tomatpuré
1 tsk kummin
1 liter köttbuljong
Röra
2 dl Crème fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
½ dl hackad persilja
1. Skär korven i små bitar
Skala och hacka löken
Kärna ur och hacka paprikan
2. Bryn köttfärsen i smör i en gryta så att den blir smulig. Rör i korv, lök och paprika och låt det fräsa någon minut.
3. Rör i tomatpuré och kummin. Häll på buljongen och låt koka 10-15 min.
4. Smaksätt crème fraiche med vitlök och persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar