tisdag 18 september 2012


Morot- och purjolökssoppa med touch av ingefära

Tänk vad mycket man kan göra med lite grönsaker. Här kommer ännu en variant av morotssoppa. Om man vill ha stark ingefärasmak så kan man riva ca 2 msk ingefära. Om man vill ha mildare smak kan man dutta i lite malen ingefära tills man är nöjd. Jättegod soppa!
 
Vi åt soppan med vitlöksbröd, kantarellmuffins (se eget recept) och lökpaj (se eget recept). Innan nån hetsar upp sig, nä, jag ställde mig inte och bakade muffins och paj när jag kom hem från jobbet. Det som blev över från kräftfesten frös jag ner "till en regnig dag". Och se, det blev idag det =)
 
4 stora morötter
1 purjolök
1,2 l grönsaksbuljong
2½ dl grädde
Salt och peppar
Ingefära, riven eller malen

1. Koka buljong i en gryta.

2. Skölj, rensa och skiva purjolöken. Skala och slanta morötterna. Häll över i grytan.

3. Koka grönsakerna mjuka, ca 15-20 minuter.

4. Tillsätt grädde och mixa slätt med stavmixer. Låt koka upp igen.

5. Smaka av med ingefära, salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar