torsdag 22 november 2012





Pastasås med rökt skinka och cocktailtomater


Idag jobbade vi båda sent och vi var jättehungriga när vi väl begav oss hemåt. Därhemma väntade dessutom två väldigt hungriga barn. Det fick så lov att bli något snabblagat. Pasta funkar ju alltid och varma tomater är en av mina absoluta favoriter så det blev en pastasås med skinka och cocktailtomater. Den här pastasåsen slängde jag ihop på en kvart. Enkelt men gott! Mycket vitlökssmak, precis som jag gillar det. Ta mindre om du vill ha mildare smak.

500 g rökt skinka
1 viltlök, solo
1 burk lätt creme fraiche, tomat basilika
Grädde
1 fpk cocktailtomater
Pasta

1. Sätt igång att koka upp pastavattnet.

2. Skala och hacka vitlöken. Skär skinkan i små tärningar.

3. Fräs vitlök och skinka i smör i en stekpanna.

4. Rör ner creme fraiche och så mycket grädde du vill ha. Låt koka medan pastan kokar. Spä på med mer grädde om det behövs,

5. Lägg ner tomaterna i såsen när pastan nästan är färdig . Lägg på ett lock och stäng av plattan. Låt stå på eftervärme medan pastan kokar klart. Tomaterna blir bäst om de bara precis blir genomvarma och fortfarande är fasta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar