Potatiskaka med chèvre i portionsformar
Jag har visserligen publicerat recept på min potatiskaka med chèvre förut, men nu när jag äntligen har köpt kokottformar (eller ramekiner som de också kallas) och lagat potatiskakan i dem, så måste jag ju publicera det igen med de ändringar jag gjort i receptet. Resultatet blev superbra, bättre är i storform. Oj oj oj vad gott det blev!
2013-04-30 Tillägg - Om man ska ta med sig individuella potatiskakor, säg till en grillbuffé, då är det en bra idé att använda en muffinsplåt! Och när jag ändå är på G, här kommer några tips från mig: det går bra att använda fast potatis också, men det tar längre tid i ugnen. Jag alternerar tiden mellan 175-225 grader beroende på hur bråttom jag har. Men det blir faktiskt bäst på lägre temperatur. Låt dem gärna stå ett tag så de får "sätta sig" och värm dem strax före servering
2013-04-30 Tillägg - Om man ska ta med sig individuella potatiskakor, säg till en grillbuffé, då är det en bra idé att använda en muffinsplåt! Och när jag ändå är på G, här kommer några tips från mig: det går bra att använda fast potatis också, men det tar längre tid i ugnen. Jag alternerar tiden mellan 175-225 grader beroende på hur bråttom jag har. Men det blir faktiskt bäst på lägre temperatur. Låt dem gärna stå ett tag så de får "sätta sig" och värm dem strax före servering
Receptet räcker till 6 formar.
600 g potatis, mjölig
100 g chèvre
3 dl grädde
½ tsk svartpeppar
½ tsk salt
1. Värm ugnen till 225 grader.
2. Skala potatisen och riv den på tunnaste bladet i matberedare. Häll över i en stor bunke.
3. Riv chèvren och blanda ner i potatisen tillsammans med salt och peppar. Visst kan man röra ihop det med en slev eller gaffel, men lättast är faktiskt att använda händerna!
4. Smörj formarna med smält smör och ställ dem på en ugnsplåt. Fördela potatisen i formarna och häll sen i ½ dl grädde i varje form.
5. Sätt in plåten på sista falsen och grädda i 30 minuter. Lägg över folie om de hotar att få för mycket färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar