onsdag 5 december 2012


Potatisplättar helt enkelt!

Jag hade massor med kall kokt potatis i kylskåpet, så idag blev det potatisplättar, rimmat stekfläsk och lingonsylt till middag. Bara så ni vet, receptet räcker inte till 4 personer, jag dubblar det eller lägger på hälften beroende på hur mycket fläsk jag serverar till. Mina plättar är kanske inte så vackert gyllenbruna, men goda =)

Ät potatisplättarna med stekt fläsk eller som ett vegetariskt alternativ med en sallad.

500 g kokt potatis
1 dl mjölk
1 dl grädde
2 ägg
2 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm riven muskot 
1 krm vitpeppar
Salt

1. Skala potatisen och riv eller pressa den.

2. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn smet.

3. Stek plättarna i smör i en plättlagg. Håll dem varma i ugnen på 150 grader tills allt är stekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar