onsdag 2 januari 2013



Ostsås med kassler och kantareller


Så här i början av året brukar jag köra en kombinerad frys- och julmatsrensning. Idag blev frysen en bit kassler och en påse kantareller fattigare och jag rensade skafferiet på pastasnuttar...varför blir det alltid en liten snutt kvar i förpackningarna? Dessutom var det en ost från julens ostbricka som förpestade kylskåpet - god att äta men tyvärr ingen angenäm doft - som fick bli basen i en ostsås. Så där ja...en supersmaskig pastasås med häftig kittostsmak :)


600 g kassler
1 röd lök
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
2 dl kantareller
150 g Castello Marquis rödkittost
4 portioner pasta

1. Skär kantarellerna i bitar och fräs dem i en torr stekpanna. Lägg åt sidan.

2. Skala och finhacka lök. Fräs mjuk i smör i stekpannan.

3. Rör ner creme fraiche, grädde och ost. Låt koka ihop några minuter.

4. Strimla kasslern och rör ner i stekpannan tillsammans med kantarellerna. Smaka av med salt och peppar om det behövs. 

5.  Låt bara puttra tills kasslern blivit varm och servera sen till pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar