Currykryddad potatissoppa
Idag blev det en enkel soppa till middag. Kryddorna är på ett ungefär, man får smaka sig fram. Rör gärna ner lite turkisk yoghurt vid servering. Vi åt osttoast till.
1 vitlöksklyfta
1-2 tsk curry
6 potatisar
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
3 dl grädde
Örtsalt
Peppar
Citronsaft
1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs mjuk i smör i en gryta tillsammans med curry.
2. Skala potatisen och skär den i kuber. Lägg ner i grytan.
3. Häll vatten i grytan och lägg i buljongtärningarna. Låt koka i 15-20 minuter tills potatisen är mjuk.
4. Ta kastrullen från värmen och mixa slät med mixerstav. Häll i grädde och smaka av med örtsalt, peppar och en dutt citronsaft. Tillsätt även mer curry om det behövs. Låt koka upp igen. Om den blir för tjock så späd med vatten eller grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar