söndag 17 februari 2013



Viltlax 


Den här rätten har flera av mina arbetskamrater provat. Och alla älskade det! Då måste  ju även jag prova det. Resultatet då? Jo tusen tack för tipset, det är fantastiskt gott! Hela familjen gav tummen upp och vill gärna äta det igen. Bli nu inte skrämd av det lite udda att ha viltfond och lingon till lax, det funkar förbluffande bra ihop! Jag tog mig den artistiska friheten att dubblera såsen, bra beslut :)  

600 g lax, hel bit eller portionsbitar
1 tsk salt
5 dl matlagningsgrädde (jag tog hälften vanlig grädde)
4 msk viltfond med kantareller
4 msk lingonsylt (jag tog lingon istället)
2 krm svartpeppar
2 tsk timjan

Till servering
Potatis, gärna pressad
Rårörda lingon
Kokta grönsaker

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Salta laxen och lägg den i en ugnssäker form.

3. Blanda grädde, viltfond, lingon(sylt), svartpeppar och timjan. Häll över laxen.

4. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter. Koka under tiden potatis och grönsaker.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar