onsdag 13 mars 2013


Baconlindade köttfärsjärpar

Jag stoppade lite ditt och datt i smeten till järparna och lindade in dem i bacon. Det blev ju jättegott det! Jag gjorde en gräddsås av stekskyn och serverade kokt potatis till.

½ dl äppelcidervinäger
1 dl mjölk
1 dl havregryn
800 g köttfärs
1 vitlöksklyfta, pressad
1½ tsk sambal oelek
1 msk persilja, hackad
½ tsk malen koriander
1 tsk lökpulver
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
2 paket bacon

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Rör ihop äppelcidervinäger, mjölk och havregryn i en bunke. Låt svälla i 5 minuter.

3. Blanda ner resten av ingredienserna förutom bacon. Blanda inte för länge för då blir köttfärsen trådig. Stek gärna en provbit och se om det behövs mer kryddor.

4. Forma färsen till järpar och rulla in dem i bacon. 

5. Bryn järparna runt om i en stekpanna i smör och lägg sen över dem i en ugnform.

5. Stek färdigt i ugnen, ca 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar