Kycklingsoppa...eller gryta... eller kanske soppgryta
med ris och ingefära
Känner att jag snöat in på kyckling nu. Men så blir det ibland, och än har vi inte fått fjädrar! Receptet som är bas till den här rätten är en soppa där man använder kokt ris. Jag använder okokt ris och då måste man ha mer vatten. Men trots att jag lägger till mer vatten kan man inte med all välvilja i världen kalla det för soppa. Nä, det är nåt mellanting mellan gryta och soppa, lite liknande risotto. Det må inte se vidare gott ut, men är förvånande nog riktigt gott =)
1 gul lök
2 stora morötter
1½ l vatten
2½ dl matlagningsgrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
3 dl basmatiris
2 msk riven ingefära
2½ tsk soja
½ dl hackad färsk persilja
Salt och svartpeppar
1. Skala och hacka löken. Fräs i smör i en stor gryta.
2. Skala och hacka morötterna. Lägg ner i grytan.
3. Häll 1 liter vatten och grädden i grytan. Smula ner buljongtärningarna och häll i riset. Koka upp och låt puttra i 15 minuter.
4. Dela kycklingen i mindre bitar och fräs dem i smör i en stekpanna. Lägg ner i grytan.
5.Häll på resterande vatten.Tillsätt ingefära, persilja och soja. Smaka av med salt och svartpeppar och kanske mer ingefära. Låt koka i 5 minuter till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar