tisdag 5 mars 2013



Limemarinerad lax.


Åh mums vilken god lax! Den fick marinera ett helt dygn i kylskåpet och det gjorde nog susen. Tusen tack för receptet Helene W. Vi åt kokt potatis och en kall sås som i brist på namn får kallas grön laxsås, se separat recept.

600 g lax, i bit

Marinad
2 tsk råsocker (rörsocker)
1 tsk salt
1 tsk citronpeppar
2 lime, saften

1. Blanda ingredienserna till marinaden.

2. Lägg laxen i en påse och häll i marinaden. Ge laxen lite kärlek och smek in marinaden ;)

3. Låt laxen marinera minst 4 timmar i kylskåpet, gärna över natten.

4. Sätt ugnen på 200 grader.

5. Lägg laxen i en ugnsform och stek den i ugnen tills den har en kärntemperatur på 48-56 grader. Beror på hur du vill ha din lax, smaken är som baken, delad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar