Limemarinerad lax.
Åh mums vilken god lax! Den fick marinera ett helt dygn i kylskåpet och det gjorde nog susen. Tusen tack för receptet Helene W. Vi åt kokt potatis och en kall sås som i brist på namn får kallas grön laxsås, se separat recept.
Marinad
2 tsk råsocker (rörsocker)
1 tsk salt
1 tsk citronpeppar
2 lime, saften
1. Blanda ingredienserna till marinaden.
2. Lägg laxen i en påse och häll i marinaden. Ge laxen lite kärlek och smek in marinaden ;)
3. Låt laxen marinera minst 4 timmar i kylskåpet, gärna över natten.
4. Sätt ugnen på 200 grader.
5. Lägg laxen i en ugnsform och stek den i ugnen tills den har en kärntemperatur på 48-56 grader. Beror på hur du vill ha din lax, smaken är som baken, delad!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar