fredag 19 april 2013


Ädelostfylld kycklingfilé med mango i gräddsås

Det här är en av mina favoritrecept för kyckling. Vill man ha mer smak av ädelost så smula i lite i såsen. Och personligen vill jag ha betydligt mer mango är vad receptet säger, men så är jag ju galen i mango också! Gott med basmatiris eller färsk pasta till. Alla gillar detta, även de som är skeptiska till ädelost!

4 kycklingfiléer
75-100 g ädelost
1 mango (eller använd frysta mangotärningar, tinade)
1 msk kycklingfond
3 dl grädde
2 msk soja
2 krm svartpeppar

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skala mangon och skär den i tärningar (alternativt tina de frysta mangotärningarna).

3. Gör ett snitt i kycklingfiléerna och lägg i en stav ädelost. Stäng fickorna med tandpetare om det behövs. Jag brukar steka filéerna en och en i en liten stekpanna, och är man försiktig behövs inga tandpetare.

4. Bryn filéerna på båda sidor i smör i en stekpanna. Lägg över dem i en ugnsform. Ta bort tandpetarna.

5. Krydda kycklingen med svartpeppar och fördela mangon runt om.

6. Blanda ihop grädde, soja och fond. Om det finns ädelost kvar kan du smula ner den i såsen. Häll över filéerna.

7. Grädda i ugnen tills kycklingen är genomstekt, ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar