söndag 21 april 2013


Äppel- & rödlöksalsa med grekisk yoghurt

Idag var det äntligen dags säsongens första grillning! Solen skiner och doften får det att vattnas i munnen. Tänk vad underbart det är att grilla! Vi grillade fläskkarré och åt rostade rotsaker och den här salsan till. Med de mått jag angett blir det en mild salsa. Vill ni ha mer fart kan ni ta mer sweet chilisås eller ta i lite sambal oelek. Den här salsan passar lika bra till fisk som kött som till kyckling...ja till grillat rätt och slätt!

1 dl grekisk yoghurt
2 gröna äpplen, syrliga
1 stor rödlök
2 msk sweet chilisås
1 msk tomatpuré


1. Skala och finhacka löken. Skala, kärna ur och tärna äpplena.

2. Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av med mer sweet chilisås och tomatpuré om det behövs.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar