Morotsgratäng med paprika, chèvre och korv
Ok, all mat är inte vacker! Men även om man nu säger att man "äter med ögonen" så är det ju inte utseendet som är det viktigaste, utan smaken. Med det sagt, här kommer recept på en maträtt som smakar betydligt mycket godare än den ser ut, jag lovar!! Det behövs inget till för det är gott som det är, men för all del, det funkar säkert bra med kokt potatis till också.
500 g morötter
500 g korv
2 gula paprikor (jag använde gul spetspaprika)
100 g chèvre
2½ dl grädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm chiliflakes (mina är grymt starka så det räcker gott och väl med ett kryddmått)
Riven ost
1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsform med smör.
2. Skala och riv morötterna grovt. Kärna ur paprikorna och strimla dem. Fördela 2/3 av morötterna i botten av formen. Strö över paprika och chiliflakes, smula över chèvren. Avsluta med resten av morötterna.
3. Blanda grädde, salt och peppar. Häll över grönsakerna.
4. Skiva korven och lägg skivorna ovanpå grönsakerna. Strö över osten.
5. Tillaga mitt i ugnen tills morötterna är mjuka, ca 40 minuter. Täck med aluminiumfolie om det behövs.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar