söndag 5 maj 2013




Godaste biffarna hittills....Persiljebiffar


Jag tänkte göra persiljejärpar men färsen blev så smetig att det var svårt att forma järpar, det fick bli biffar istället! Och vilka biffar sen! Jag kunde inte låta bli att sluka en biff medans jag stekte. Med mitt recept för plommonjärpar som grund hittade jag på det här. Tänk vad bra det kan bli när man bara höftar till det! De toppar nu min "biff-lista", 10 poäng av 10 möjliga :)

Biffar
3/4 dl havregryn 
1 msk mjöl
1 dl mjölk 
1 dl grädde
500 g nötfärs
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk lökpulver
½ msk persillade
1 dl persilja, hackad
1 ägg

Sås                           
skyn i pannan
1 msk vetemjöl
1 dl vatten
2-3 dl grädde
½ msk kalvfond 
½ msk soja


1. Blanda havregryn, mjöl, mjölk och grädde i en bunke. Låt svälla minst 10 minuter. 

2. Rör ner alla kryddor och blanda sen ner färs, persilja och ägg, gärna med händerna. Rulla biffar med våta händer. Är kladdigt värre, men det är det bästa sättet är att använda händerna!

3. Bryn biffarna i omgångar några minuter per sida i smör i en stekpanna (spara stekspadet). Lägg biffarna i en ugnsform och låt dem eftersteka i ugnen på 100 grader tills de ska serveras. 

4. Rör samman vetemjöl, vatten och grädde och red av skyn i stekpannan under omrörning. Rör ner kalvfond och soja. Låt koka 3-4 minuter. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar