Grön ärtsoppa med timjangrädde
Härligt grön och fräsch soppa. Tänkte nästan säga vegetarisk, men det är den ju inte för det är hönsbuljong i, men semi-vegetarisk då ;) Väldigt god med timjangrädden som pricken över I:et. Jag hade ingen pepparrot i för vi gillar det inte så mycket. Jag kryddade på med persillade istället. Men jag skriver originalreceptet för er skull!
Soppa
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g frysta ärtor
1 l vatten
2 hönsbuljongtärningar
Salt och vitpeppar
Timjangrädde
2 dl grädde
1 kruka färsk timjan
1 msk riven pepparrot
1. Skala och hacka den gula löken och vitlöksklyftan. Fräs mjuk i smör i en gryta.
2. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka upp. När buljongtärningarna löst upp sig häller du i ärtorna. Låt koka ett par minuter.
3. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
4. Vispa grädden. Hacka timjan och blanda ner den och pepparroten i grädden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar