torsdag 2 maj 2013


Grön ärtsoppa med timjangrädde

Härligt grön och fräsch soppa. Tänkte nästan säga vegetarisk, men det är den ju inte för det är hönsbuljong i, men semi-vegetarisk då ;) Väldigt god med timjangrädden som pricken över I:et. Jag hade ingen pepparrot i för vi gillar det inte så mycket. Jag kryddade på med persillade istället. Men jag skriver originalreceptet för er skull! 

Soppa
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g frysta ärtor
1 l vatten
2 hönsbuljongtärningar
Salt och vitpeppar

Timjangrädde
2 dl grädde
1 kruka färsk timjan
1 msk riven pepparrot

1. Skala och hacka den gula löken och vitlöksklyftan. Fräs mjuk i smör i en gryta.

2. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka upp. När buljongtärningarna löst upp sig häller du i ärtorna. Låt koka ett par minuter.

3. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.

4. Vispa grädden. Hacka timjan och blanda ner den och pepparroten i grädden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar