Kycklingballotine
Det här är något som man ser rätt ofta på engelska matlagningsprogram. Det är lite pill, men värt det då kycklingen blir så smakrik. Fyllningen i mitt recept är bara ett exempel, låt fantasin flöda. Och ett tips - man kan göra detta i ugnen med. Lägg då korvarna i en vattenfylld ugnsform och låt koka i ugnen på 200 grader till innertemperatur på 70 grader.
6-8 skivor rökt skinka eller bacon
Färska örter, bladen (t.ex. basilika, salvia, persilja)
Salt och peppar
Kycklingkrydda
1. Koka upp vatten i en stor kastrull
2. Lägg filéerna i varsin plastpåse (eller mellan plastfolie) och banka ut dem. Ta ut filéerna och lägg dem på varsin bit plastfolie, stor nog att slå in filéerna i.
2. Krydda filéerna med salt, peppar och kycklingkrydda. Lägg på skinka/bacon och färska örter. Rulla ihop till hårda korvar med hjälp av plastfolien. Snurra ihop ändarna så det blir så tätt som möjligt och slå in varje korv ordentligt i aluminiumfolie.
3. Lägg ner i det kokande vattnet och låt småkoka i 15-20 minuter. Kycklingen ör klar när innertemperaturen är 70 grader.
4. Ta bort aluminium- och plastfolien. Stek ballotinerna runt om i smör i en stekpanna tills de får fin färg. Salta och peppra.
5. Låt vila en stund och skär sen upp den på snedden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar