4 portionsbitar lax
500 g färsk gnocchi
2,5 dl matlagningsgrädde
150 g färskost (typ Philadelphia)
0,5 kruka basilika
1 citron (zest + saft)
1 vitlöksklyfta (riven)
Salt & peppar
Färsk basilika eller ruccola till topping
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen i en ugnsform, salta och peppra.
- Koka gnocchin enligt anvisningarna på förpackningen (brukar ta 2-3 min). Häll av vattnet.
- Blanda ihop matlagningsgrädde, färskost, hackad basilika, riven vitlök, citronskal och saft i en kastrull. Låt koka upp under omrörning.
- Vänd ner den kokta gnocchin i såsen
- Häll gnocchi-såsen runt laxen i formen.
- Tillaga i mitten av ugnen i ca 15 minuter, eller tills laxen är klar och gnocchin härligt krämig.
- Toppa med färsk basilika eller ruccola, och ev. extra citron vid servering.