torsdag 27 juni 2013


Zucchinibiffar
med hasselnötter och kikärtor

Jag gillar verkligen biffar. Man kan variera dem i all oändlighet. Idag blev det vegetariska biffar. Grabbarna ser gärna att jag serverar något kött till, men tough luck, ibland blir det helt vegetariskt när jag är i farten! Jag åt dem som de var med tomat och den kalla såsen. Grabbarna åt färsk tortellini med soltorkad tomat till. 

1 zucchini
2-3 schalottenlökar
1-2 vitlöksklyftor
1 burk kikärtor
100 g hasselnötter
2 ägg
1 tsk salt, ca
1 krm peppar, ca

Sås
Turkisk yoghurt
Honung
Färsk rosmarin

1. Blanda ingredienserna till såsen (smaka dig fram) och ställ svalt.

2. Riv zucchinin - krama ur vätskan om du vill ha fasta biffar (inte jag). Lägg zucchinin i en stor bunke. Pressa ner vitlök.

2. Skala och finhacka lök. 

4. Mixa kikärtorna och finhacka nötterna (jag gör det i matberedare).

5. Rör ihop zucchini, lök, kikärtor, nötter, ägg, salt och peppar.

6. Forma biffar och stek dem i smör i en stekpanna, ca 4 minuter per sida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar