Om mig

Mitt foto
Välkommen in i mitt kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat utan krusiduller, lagad med kärlek! Det finns några inlägg av min syster Anneli också. Hon var en väldigt skicklig matlagare, men gick tragiskt bort 2020. Bloggen är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

tisdag 24 september 2013



Spagetti Carbonara


En enkel, snabb och god pastarätt som finns i en massa varianter. Man kan använda bara äggulor eller hela ägg, byta ut bacon mot pancetta, och i vissa recept är det stekt lök i. Strö över riven parmesanost och svartpeppar vid servering, och en extra äggula på sidan är inte fel!

400 g spagetti
2 pkt tärnat bacon (280 g)
1 dl grädde
2-4 äggulor (eller hela ägg)
100 g riven parmesanost
Salt och svartpeppar

1. Koka spagetti i saltat vatten.

2. Stek baconet gyllenbrunt.

3. Blanda grädde, ägg(gulor), parmesanost, salt och peppar.

4. Vänd ner baconet och äggblandningen i pastan. 

Inga kommentarer: