måndag 21 oktober 2013


Upphottad lasangette

Jag gjorde tacoköttfärs på 1 kilo köttfärs i fredags så det blev såklart en hel massa över. Efter en rejält stressig dag på jobbet är det skönt att ta en genväg till middagen. Jag använde tackoköttfärsen tillsammans med en förpackning lasangette (krismat, inte jättegott men bra att ha i skafferiet). Funkade ju hur bra som helst det! Gott med sallad och creme fraiche till.

1 fpk lasangette (+ 3 dl mjölk och 6 dl vatten)
500 g tacoköttfärs
1-2 tomater
1 schalottenlök
Riven ost

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en ugnsform.

2. Häll mjölk och vatten i en kastrull och vispa ner lasagette-mixen . Låt koka ihop till krämig sås.

3. Skala och hacka löken. Tärna tomaten. 

4. Lägg i pasta, köttfärs, tomat och lök i ugnsformen. Blanda om ordentligt. Häll på såsen och rör om lite så såsen fördelar sig i formen.

5. Tillaga i ugnen i 30 minuter. Ta ut och strö över riven ost. Ställ in i ugnen tills osten smält.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar