måndag 25 november 2013


Ugnsstekt falukorv med äppelsky

Falukorv är bra vardagsmat, men lite trist kanske. Så varför inte skoja till det och göra lite rolig form på den! Här kommer recept på en god vardagsrätt med falukorv, äpple, purjolök och rosmarin - smaker som fungerar finfint tillsammans

800 g falukorv
2 äpplen
1 purjolök
1 tsk torkad rosmarin
1 msk kalvfond
½ dl vatten
3/4 dl koncentrerad äppeljuice

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skär korven i tjocka skivor. Skär ett rutmönster på ena sidan av varje skiva. Lägg skivorna med rutade sidan uppåt i en ugnsform.

3. Skölj och skiva purjolök. Skala och klyfta äpplena. Fördela runt korvskivorna. Strö över rosmarin.

4. Blanda äppeljuice, vatten och kalvfond och häll i ugnsformen.

5. Tillaga i ugnen i 20-25 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar