söndag 15 december 2013



Knäckbräck med pecan nötter


Om du är som jag - älskar knäck men tycker inte om pillet med knäckformarna - då är knäckbräck en bra lösning. Lika gott som knäck men betydligt enklare och snabbare. Att det är pecan nötter i receptet var egentligen en nödlösning för det var de enda jag hade hemma. Och det ångrar jag inte att jag provade för det är supergott! Men det är klart, det funkar lika bra med mandel.

1½ dl grädde
2 dl socker
1½ dl ljus sirap
100 g pecan nötter (eller andra nötter/mandel)
1 msk smör

1. Hacka nötterna grovt.

2. Lägg ett baklåtspapper på en plåt.

3. Rör ihop grädde, socker och sirap i en djup microsäker skål. Kör i micron i 10-12 minuter - gör kulprov efter 10 minuter.

4. Ta ut skålen och rör ner nöthacket och smör. 

5. Bred ut knäcksmeten på bakplåtspappret. Ställ kallt tills knäcken stelnat. Bryt bitar och förvara dem mellan smörpapper i kylen (eller frysen).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar