fredag 27 december 2013



Västerbottenostpanerad fläskytterfilé 
med saffransris


Det här är en enkel men supersmaskig rätt! Eftersom osten är rätt salt i sig behövs inget extra salt. Och sås behövs inte heller, servera med sallad eller stekta tomater.

1 kg fläskfilé eller fläskytterfilé
1 dl vetemjöl
1 krm vitpeppar
2 ägg
150 g riven västerbottenost
1 pkt saffran
4 portioner ris

1. Koka riset med saffran.

2. Sätt ugnen på 175 grader.

3. Rensa fläskfiléen från hinnor och skär den i centimetertjocka skivor.

4. Blanda mjöl och vitpeppar i en djup tallrik. Rör ihop ägg och ost i en skål.

5. Vänd köttet i mjölet och bryn i smör i en stekpanna, Lägg över i en ugnsform.

6. Bred ut osten över köttskivorna och gratinera dem i ugnen tills osten smält och köttet är genomstekt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar