Västerbottenostpanerad fläskytterfilé
med saffransris
med saffransris
Det här är en enkel men supersmaskig rätt! Eftersom osten är rätt salt i sig behövs inget extra salt. Och sås behövs inte heller, servera med sallad eller stekta tomater.
1 dl vetemjöl
1 krm vitpeppar
2 ägg
150 g riven västerbottenost
1 pkt saffran
4 portioner ris
1. Koka riset med saffran.
2. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Rensa fläskfiléen från hinnor och skär den i centimetertjocka skivor.
4. Blanda mjöl och vitpeppar i en djup tallrik. Rör ihop ägg och ost i en skål.
5. Vänd köttet i mjölet och bryn i smör i en stekpanna, Lägg över i en ugnsform.
6. Bred ut osten över köttskivorna och gratinera dem i ugnen tills osten smält och köttet är genomstekt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar