söndag 5 januari 2014


Fläskfilé med salamisås

Det här är en jättegod fläskfilérätt som det passar att äta med pasta eller klyftpotatis och nån trevlig varm grönsak som haricots verts eller broccoli. Jag kan även tänka mig att det är gott med enbart en fräsch grönsallad till. Salamisåsen kan man även äta enbart som den är till pasta också.

1 fläskfilé
Salt
Svartpeppar
100 g skivad salami (pepparsalami är gott!)
4 dl grädde
1 msk torkad basilika
En handfull cocktailtomater

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Putsa fläskfilén (dela den i två delar om du vill). Salta och peppra och bryn den runt om i smör i en stekpanna. Lägg över i en ugnsform.

3. Häll grädde och basilika i stekpannan. Låt koka ihop några minuter.

4. Halvera tomaterna och fördela dem runt filén. Häll såsen över filé och tomater.

5. Tillaga i mitten av ungen i ca 25 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar