söndag 16 mars 2014



Blåbärsscones


Rykande färska scones direkt från ugnen till frukost, det är väl bra härligt?! Här kommer recept på saftiga blåbärsscones. Har ni inga linfrön hemma så går det bra även utan. Man kan använda vanlig fil, men det blir lite extra gott med smaksatt fil. Ät dem direkt med bara lite smör på. Försvinnande goda!

7½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
½ tsk salt
½ dl rörsocker
1 msk linfrö
130 g smör, rumsvarmt
1 ägg
2 dl filmjölk, gärna med blåbär/hallonsmak
1½ dl blåbär

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en stor bunke.

3. Tärna smöret och nyp ihop med de torra ingredienserna. Blanda ner ägg och filmjölk. Det är kladdigt värre, bäst är att knåda ihop degen med båda händerna.

4. Dela degen i två bitar. Rulla ut till längder och tryck ut ett dike med tummen i mitten längsmed. Häll blåbär i diket och nyp ihop degen. Skär i lagom stora bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

5. Grädda mitten av ugnen i 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar