onsdag 26 mars 2014

Torsk med skagensås i ugnen


Idag stod det fisk på menyn, eller jag hade egentligen ingen meny men tyckte det var dags för fisk, vill gärna äta det några gånger i veckan. Idag blev det en fiskgratäng, typ, med färsk torsk och en sås som praktiskt nog är gjord på mjukost och creme fraiche. Man kan såklart göra den på fiskblock också, men det blir godare med fisk från fiskcharken. Tycker jag iaf! Jag gillar mjukosten som heter skagen, men det går bra med kräftost eller räkost också. Vi åt broccoli och ugnsstekt potatis och zucchini till. Hur gott som helst!

800 g torsk, färsk eller fryst som fått tina
Salt och citronpeppar
Ca 200 g skagenost (mjukost) 
3 dl creme fraiche
1 msk fiskfond
½ röd lök, finhackad
Pressad citron

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en ugnsform.

2. Skär fisken i bitar och lägg dem i ugnsformen. Salta och peppra.

3. Rör ihop mjukost, creme fraiche, fiskfond och rödlök. Smaka av med pressad citronsaft.

4. Klicka ut röran på fisken och tillaga i ugnen i ca 15 minuter (till en innertemperatur på 56 grader).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar