Köttfärslimpa à la kålpudding
Jag hade tänkt mig en köttfärslimpa med bacon i. Sen tänkte jag att det blir matigare om jag har vitkål i också...och se där, det blev en "kålpuddingsköttfärslimpa" istället. Vilken lyckoträff, det blev verkligen jättegott! Matlagning är kul :)
1½ dl ströbröd
1 pkt bacon
300 g vitkål, finhackad
1 gul lök, finhackad
1 msk sirap
600 g köttfärs
1 krm svartpeppar
1 tsk salt1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda mjölk och ströbröd i en bunke och låt svälla i 10 minuter.
3. Skär bacon i bitar och stek i smör i en stekpanna på hög värme. Sänk värmen och låt lök och vitkål steka tillsammans med baconet tills vitkålen blivit lite mjuk. Häll på sirap och rör om.
4. Blanda ner det stekta i bunken med ströbröd tillsammans med köttfärs, salt och svartpeppar. Platta ut smeten i en ugnsform och ringla över lite flytande smör.
5. Tillaga i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar