måndag 17 november 2014


Kall örtsås till lax
 "grön sås"

Finns det något bättre än lax? Svar, nej! Min arbetskompis Helene brukar göra en kall sås till lax. Hon kallar den "grön sås" rätt och slätt. Hon har inga direkta mått utan smakar sig fram. Jag gjorde den ur minnet med de färska örter jag hade hemma. När jag sen frågade henne sa hon att hon brukar ha ruccola i, men jag skriver upp receptet som jag gjorde det. Supergott till lax och varför inte som dipp?

1 kruka basilika
1 kruka persilja
1 knippe dill
1-2 vitlöksklyftor
3 dl creme fraiche
En dutt vit balsamvinäger
Salt och vitpeppar
Ev. lite flytande honung

1. Mixa de färska örterna. Det är ok om stjälkarna är med. Pressa i vitlök.

2. Rör försiktigt i creme fraich och smaka av med vinäger, salt och peppar. 

3. Tillsätt eventuellt lite honung.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar