söndag 2 november 2014


Köttfärs- och pinjenötsbiffar

Biffar åh vad jag älskar biffar! Här är ett recept med pinjenötter, väldigt goda. Ugnsstekt potatis eller pasta passar bra till. 

800 g köttfärs
2 vitlöksklyftor
100 g pinjenötter
2 äggulor
1 dl mjölk
1½ dl grädde
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar

1. Skala och finhacka vitlöken, Rosta pinjenötterna i torr het stekpanna under omrörning.

2. Blanda ihop köttfärs, vitlök, 3/4 av pinjenötterna, äggulor, mjölk, grädde, salt och peppar till en jämn färs. Forma biffar med våta händer.

3. Stek biffarna i omgångar i smör i en stekpanna, ca 3 minuter per sida. Strö resterande pinjenötter över biffarna vid servering. 

4. Om du vill ha sås kan du vispa ur pannan med grädde och låta det koka ihop. Smaksätt med kalvfond, soja och salt. Red av om det behövs.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar