onsdag 21 januari 2015


Ingelas kofta... eller vegetariska minibiffar om man så vill... med syrlig tomatsås

Jag gillar Veg Kashmiri Kofta. Det är indiska vegetariska "köttbullar", utan kött då såklart! Jag har ett bra recept här på bloggen, men jag hade inte alla kryddor hemma, så då freestylade jag. För att förenkla livet stekte jag små biffar istället för bullar. Det blev en väldigt god variant som i och för sig inte smakar särskilt indiskt. De fick tummen upp av alla i familjen! Vi åt polenta, färsk bladspenat och en enkel tomatsås till. 

Biffar
2 bananschalottenlökar, finhackade
2 vitlöksklyfta, pressade
200 g riven smakrik ost
100 g finhackade valnötter
1 dl ströbröd 

½ pressad citron, saften
1 tsk koriander
1 tsk spiskummin
1 tsk riven färsk ingefära
½ tsk smoked paprika
½ tsk chiliflakes
3 ägg


Tomatsås
1 fpk passerade tomater
½-1 msk balsamvinäger
½ citron, saften
½ citron, zesten
ca 1 tsk honung
Salt och svartpeppar

1. Rör ihop alla ingredienser i matberedare. Låt stå och svälla ihop i 10 minuter.

2. Värm upp smör i en stekpanna. Använd två skedar och klicka i smet. Platta till lite försiktigt. Låt fräsa en minut, vänd och stek i en minut till. Lägg över på en ugnsplåt. Fortsätt stek i omgångar.

3. Värm ugnen till 200 grader och ställ in plåten i  5-10 minuter.  

4. Koka upp passerade tomater med balsamvinäger, citronsaft och -zest. Smaka av med honung, salt och svartpeppar. Låt puttra medans biffarna eftersteker i ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar