lördag 28 februari 2015



Rotsakskaka (rotsaksgratäng)


Jag provar på City Gross matkasse. Rätt praktiskt att få hem ingredienserna och recepten direkt till dörren! Den här första veckans recept får dock blandade betyg. Idag gjorde jag "kryddiga kycklingben". Till det skulle det vara rotsaksmos, men det det lät väldigt tråkigt på en lördag så jag använde ingredienserna plus några till och gjorde en rotsakskaka istället. Ja man kan väl kalla det rotsaksgratäng också, men den är inte så blöt som en gratäng brukar vara så jag tycker rotsakskaka är bättre. Det blev enormt mycket, räcker till två middagar.

Hur smakade det då? Jo väldigt, väldigt gott! 

500 g potatis
500 g morötter
2 palsternackor
200 g rotselleri
1 msk Santa Maria örtagård
1 tsk salt
2 krm peppar
5 dl grädde

1. Sätt ugnen på 225 grader

2. Skala och riv alla rotfrukter. Lägg i en stor bunke tillsammans med kryddorna. Blanda väl med händerna.

3. Fördela rivet i en ugnsform - min har ett innermått på ca 28 x 36. Men du kan även använda en ugnsplåt med höga kanter. Det beror på hur tjock du vill att din rotsakskaka ska bli.

4. Häll grädden jämnt över formen och sätt in den i nedre delen av ugnen. Låt stå tills rotsakerna mjuknat, ca 1 timme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar