lördag 6 juni 2015


Parmesankyckling

Varför köpa färdiga kycklingnuggets med "gu' vet vad" i när man enkelt kan panera kyckling själv, som dessutom är mycket godare?! Jag gjorde rätt stora bitar idag som ni ser på bilden - delade filéerna i två-tre bitar - men man kan ju göra dem i den storlek man vill. Jag har en förkärlek för mango och mango passar bra till kyckling så det blev mango och körsbärstomater med olivolja och balsamvinäger som tillbehör. Dessutom åt vi ciabatta med pesto till. Mums vad gott!

800 g kycklingfilé
1 ägg
150 g parmesanost, finriven
3 msk vetemjöl
1 dl ströbröd
Salt och peppar

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Vispa upp ägget i en bunke. Skär filéerna i mindre bitar - se till att de har samma tjocklek - och lägg ner dem i bunken. Rör om så alla bitar täcks av ägg.

3. Blanda parmesanost, vetemjöl, ströbröd och salt (½ tsk kanske) och vitpeppar (ca 1 krm) i en påse.

4. Lägg ner några kycklingbitar i taget i påsen och skaka om så de täcks ordentligt. Lägg de panerade bitarna på en bricka/skärbräda.

5. Bryn kycklingbitarna i omgångar i smör i en stekpanna. Lägg över på en plåt. När alla bitar är brynta så sätt in plåten i ugnen och stek färdigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar