måndag 3 augusti 2015

Köttfärsrullad fylld med Pesto och Philadelphiaost

Hoppsan, ingen bild idag! Men låt inte det hindra er från att prova på den här jättegoda köttfärslimpan à la rullad. Det är tydligen väldigt poppis just nu att göra köttfärslimpa på det här sättet så jag tänkte presentera mitt recept. Man behöver absolut INTE någon sås till!

500 g köttfärs
1 dl havregryn
1½ dl grädde eller iMat
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 ägg
100 g Philadelphiaost
Några msk pesto

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Rör ihop havregryn och grädde i en stor bunke. Låt svälla ihop i några minuter.

3. Blanda ner köttfärs, salt, peppar och ägg. Arbeta till en jämn smet.

4. Bred ut smeten till en rektangel på ett smörpapper. Rör ihop philadelphiaost och pesto och bred ut över köttfärsen. Rulla ihop köttfärsen som en rulltårta med hjälp av smörpapperet.

5. Eftersom det gärna läcker ut olja från peston så kan du låta rulladen ligga kvar i smörpapperet (med skarven av rulladen på undersidan). Lägg rulladen på en plåt eller i en ugnsfast form.

6. Tillaga längst ner i ugnen i ca 45 minuter.   


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar