Ajvar Relish kyckling
Jag hade en halv burk ajvar relish kvar sen laxbiffarna tidigare i veckan. Det är ju lätt att påbörjade burkar med ditten och datten blir stående i kylskåpet och sen får man slänga dem. Men det gillar jag inte så jag försöker alltid hitta/hitta på recept som jag kan använda det överblivna i. Det här receptet var det första gången jag gjorde. Jag har bara gjort små förändringar i originalreceptet. Jag tog lite mer grädde och kyckling och skippade osten. Sen delar jag gärna filéer för då går det lite snabbare i ugnen. Men vill man inte det så är det bara att lägga på lite mer tid i ugnen.
Oh jösses vad gott! Hela familjen formligen slukade maten. Vi åt bulgur till, passade väldigt bra. Det här receptet hamnar i favoriter utan att tveka.
900 g kycklingfilé
Salt och peppar
3 dl grädde eller iMat
2 msk tomatpuré
3 matskedar mild ajvar relish (rågade riktiga matskedar, inte mått)
1 tsk oregano
10 körsbärstomater
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en ugnssäker form.
2. Dela filéerna i två delar, på längden. Bryn dem i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg kycklingen i ugnsformen.
3. Rör ihop grädde, tomatpuré, ajvar relish och oregano. Häll över kycklingen.
4. Dela tomaterna och strö ut dem i formen.
5. Tillaga i ugnen tills kycklingen är färdig, ca 20-25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar