onsdag 30 december 2015


Spenatpasta med salami, bacon och ärtor

Enkel men jättegod pastarätt med sting i. Såsen är färdig när pastan är färdig. Snabbmat the Ingela way!   Den italienska chilisalamin köper man i charken, den är jättegod. Men hittar du inte den så finns det säkert någon annan god som funkar minst lika bra.  

Färsk fettuccine, spenat
140-150 g tärnat bacon
50 g skivad chilisalami, hackade (Ventricina Piccant)
3½ dl iMat eller grädde
Några dl frysta ärtor
Örtkrydda

1. Sätt igång att koka vattnet till pastan.

2. Värm upp smör i en stekpanna och häll i de tärnade baconbitarna och salamin. Låt fräsa i några minuter, rör då och då så bacon och salami blir ordentligt stekt.

3. Tillsätt grädde och låt koka upp.  Rör ner frysta ärtor och pudra över lite örtkrydda. Låt puttra på medelvärme medans pastan kokar.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar