lördag 13 februari 2016


Citron- och honungsmarinerad kycklingfilé

Här är ett recept på en smarrig och fräsch marinerad kyckling. Här serverad med ugnsrostade godsaker som potatisklyftor, sockerärtor, vitlöksklyftor, kalamata oliver, salladslök och cocktailtomater. Och en klick turkisk yoghurt till.

4 kycklingfiléer
1 citron, skal och saft
½ dl flytande honung
1 dl olivolja
Färsk hackad timjan, några kvistar
Havssalt
Svartpeppar

1. Tina filéerna om de är frysta.

2. Tvätta citronen och riv av skalet utan att det vita kommer med. Pressa ur citronsaften. Hacka timjan.

3. Blanda ihop citronskal, citronsaft, timjan, honung, olivolja och en nypa salt och peppar.

4. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar och häll i marinaden. Se till att all kyckling täcks av marinaden. Låt marinera i ca 2 timmar.

5. Ta kycklingen ur påsen och låt marinaden rinna av. Stek kycklingen i smör/olja i en stekpanna eller i ugn på 200 grader till 72 grader innertemperatur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar