onsdag 23 mars 2016


Korvgryta med kikärtor
När vi veckohandlade i söndags så köpte jag kabanoss och choritzo. Jag hade ingen färdig maträtt planerad men tänkte att det löser sig. Och det gjorde det. Jag tog vad som fanns hemma i kylskåp och skafferi och vips så hade vi en härlig gryta med kryddiga korvar, chiliflakes, kikärtor och en massa grönsaker. Jags serverade bulgur till. 

1 röd lök
2 morötter
1 gul paprika
2 vitlöksklyftor
2 salladslökar
½ tsk chiliflakes
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
2 kabanoss
2 choritzo
1 fpk krossade tomater
½ dl hackad persilja
3 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl vatten
1 fpk kikärtor
1 dl grädde

1. Skala och hacka löken. Skala och tärna morötterna. Skölj, rensa och tärna paprikan. Skölj och hacka vårlöken. Skala och hacka vitlöken.  

2. Fräs grönsakerna tillsammans med chiliflakes, timjan och rosmarin i olja i en stekpanna på medelvärme i ca 10 minuter. Lägg över i en gryta. 

3. Skiva korven och stek den i stekpannan. Lägg över i grytan.

4. Tillsätt krossade tomater, persilja, tomatpuré, salt, svartpeppar och vatten till grytan och låt puttra under lock tills morötterna är mjuka med lite kärna. 

5. Skölj kikärtorna och rör ner dem i grytan tillsammans med grädden. Fortsätt puttra i 2-3 minuter. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar