Möra köttbullar
Här är ett recept på goda köttbullar. Morötterna gör dem saftiga och möra. Jag gjorde en tomatsås och slog den över köttbullarna strax innan servering.
1 dl grädde
½ dl havregryn
2 morötter, finrivna
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk timjan
1 tsk worcestershiresås
1 tsk lökpulver
1. Blanda ihop grädde och havregryn i en bunke. Låt svälla ihop i några minuter. Sätt ugnen på 100 grader om du vill steka färdigt köttbullarna i ugnen.
2. Skala och finriv morötterna. Rör ner i bunken.
3. Tillsätt alla resterande ingredienser och rör ihop till en smidig smet.
4. Forma köttbullar och lägg dem på en skärbräda. Stek dem i omgångar i en stekpanna tills de är helt genomstekta. Eller så bryner du dem så de får en stekyta och lägger sen över dem på en plåt. Stek färdigt i ugnen ca 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar