söndag 3 april 2016


Fläskytterfilé med rödlök 
Crock-Pot


Tjoho jag har en Crock-Pot! När jag bodde i USA för sådär tusen år sen så hade alla en Crock-Pot . De kom till Sverige först för några år sedan. Jag har velat ha en i evigheter men har av någon anledning inte köpt en. Men nu fick jag äntligen en i födelsedagspresent. Så nu googlar jag recept som en galning. Det här hittad jag på en blogg som heter "Linn idag" men jag har gjort om det lite. 

1 kg fläskytterfilé
1 stor rödlök
2½ dl hett vatten
½ dl farinsocker
3 msk balsamvinäger
2 msk kinesisk soja
2 msk ketchup
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ tsk ancho chilipeppar
1 vitlöksklyfta, hackad (1 tsk vitlökspulver i originalreceptet)

1. Skala och skiva löken. Lägg i botten på Crock-poten.

2. Putsa fläskytterfilén och lägg den ovanpå löken. Om den är för lång så dela den i två delar.

3. Koka upp vattnet och rör ner resterande ingredienser. Häll över köttet.

4. Låt Crock-poten koka på låg tills köttet är klart, ca 4 timmar. Häll på extra vatten om det skulle behövas (behövdes inte i mitt fall). 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar