tisdag 5 april 2016


Kryddig äppeldessert

Här är recept på en kryddig men samtidigt fräsch dessert. Gott med syrlig turkisk eller grekisk yoghurt till. Det funkar säkert även med vaniljkesella fast då blir det lite sötare.

4 äpplen
1 msk citronskal
1 msk pressad citron 
1 msk flytande honung
2 msk råsocker
1 tsk malen kanel
½ tsk malen ingefära
Turkisk/grekisk yoghurt eller vaniljkesella

1. Skala och klyfta äpplena. Skiva klyftorna tunt. Stek skivorna på medelvärme i smör i en stekpanna i cirka 2 minuter. 

2. Riv citronskalet, se till att det inte kommer med något vitt. Pressa citronsaften. 

3. Blanda försiktigt ner citronskal, pressad citron, honung, socker, kanel och ingefära i stekpannan. Låt koka in 1-2 minuter. Ta av spisen och låt svalna något.

4. Varva äppelblandningen med yoghurt i portionsskålar eller glas. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar