torsdag 28 juli 2016


Smulpaj med rabarber och jordgubbar


Smulpaj är så fantastiskt gott att jag skulle kunna äta det varje dag! På sommaren är det extra fantastiskt att kunna gå ut i trädgården och plocka färsk frukt och bär till pajen. Blandningen jordgubbar - rabarber är väldigt lyckad. Det är godast med vaniljglass till men vaniljkräm funkar också bra. 


Fyllning
300 g rabarber
300 g jordgubbar 

½–1 dl socker 
Smuldeg150 g smör, kylskåpskallt
1 ½ dl socker 
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 tsk flingsalt 
1. Sätt ugnen på 225 grader. 
2. Skala rabarbern och skär den i ca 1 cm bitar. Dela jordgubbarna om de är stora.
3. Blanda rabarber, jordgubbar och socker i en bunke. Häll över i en pajform med avtagbar kant. 
4. Gör smuldegen -  nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Smula degen över innehållet i pajformen.
5. Grädda pajen längst ner i ugnen i 25–30 minuter. Låt svalna i formen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar